Wat ze je niet vertellen over zonnepanelen

Wat ze je niet vertellen over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een geweldig manier om niet enkel schone en hernieuwbare energie te benutten, maar ook om te besparen op je maandelijkse factuur. Lees hier wat je misschien nog niet wist, of wat men 'vergat' om te vertellen bij je offerte aanvraag!

Onnodig veel panelen

Het is niet altijd nodig om je hele dak te bedekken met zonnepanelen. Veel mensen denken dat ze hun hele dak moeten bedekken met zonnepanelen om voldoende energie te genereren. In werkelijkheid heb je meestal slechts enkele panelen nodig om voldoende energie op te wekken. Een professionele zonnepaneleninstallateur kan je helpen om te bepalen hoeveel panelen je precies nodig hebt voor jouw energiebehoeften.

Onvoldoende rendement

Het kan zijn dat je dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Hoewel zonnepanelen op bijna elk type dak kunnen worden geïnstalleerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw dak geschikt is voor een installatie. Er kunnen bijvoorbeeld schaduwproblemen zijn door bomen of andere obstakels in de buurt. Een professionele installateur kan jouw dak inspecteren en bepalen of het geschikt is voor zonnepanelen.

Onrealistische terugverdientijd

Het kan enige tijd duren om de investering terug te verdienen. Hoewel het installeren van zonnepanelen op de lange termijn kostenbesparend kan zijn, kan het enige tijd duren om de investering terug te verdienen. Het is belangrijk om de kosten en baten te overwegen voordat je besluit om zonnepanelen te installeren. Een professionele installateur kan je helpen bij het berekenen van de verwachte terugverdientijd.

Onderhoudskosten

Er zijn onderhoudskosten verbonden aan zonnepanelen. Hoewel zonnepanelen over het algemeen weinig onderhoud nodig hebben, zijn er toch enige kosten verbonden aan het onderhoud. Periodieke reiniging is nodig om het rendement van de panelen te behouden. Een professionele installateur kan je adviseren over het onderhoud dat nodig is voor jouw zonnepanelensysteem.

Toelatingen en wetgevingen

Er zijn lokale regelgevingen en bouwvoorschriften waar je rekening mee moet houden. Voordat je zonnepanelen installeert, is het belangrijk om de lokale regelgeving en bouwvoorschriften te raadplegen. Er kunnen bijvoorbeeld beperkingen zijn op het aantal panelen dat op een dak mag worden geïnstalleerd of beperkingen op de grootte en de locatie van de panelen. Een professionele installateur kan je helpen bij het navigeren door deze regelgevingen.

In het algemeen is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je besluit om zonnepanelen te installeren. Een professionele installateur kan je helpen bij het beantwoorden van vragen en het bieden van advies over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Zonnepanelen Antwerpen

Vragen bij dit artikel?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Jouw Energea specialist helpt je graag verder met bijkomende informatie of een offerte op maat van jouw verbruik.