Thuisbatterij kopen: Bespaar op je energiekosten met opslag

  • Home
  • Projects
  • Thuisbatterij kopen: Bespaar op je energiekosten met opslag

Thuisbatterij kopen: Bespaar op je energiekosten met opslag

Ontdek de voordelen van thuisbatterijen en hoe ze kunnen bijdragen aan een efficiënter energiegebruik. Bij Energea Solutions in Antwerpen helpen we je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw situatie.

Ontdek de voordelen van thuisbatterijen en hoe ze kunnen bijdragen aan een efficiënter energiegebruik. Bij Energea Solutions in Antwerpen helpen we je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw situatie.

Wat is een Thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een apparaat dat energie opslaat die wordt opgewekt door jouw zonnepanelen. Hierdoor kun je de overdag opgewekte energie bewaren en ’s nachts gebruiken wanneer de zonnepanelen niet actief zijn. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op je elektriciteitskosten en vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Is een Thuisbatterij Rendabel?

De vraag of een thuisbatterij rendabel is, wordt steeds relevanter. In combinatie met zonnepanelen is de terugverdientijd van een thuisbatterij nu korter dan ooit. Door te investeren in een thuisbatterij kun je niet alleen de zelfconsumptie van je zonne-energie verhogen, maar ook andere investeringen, zoals een elektrische auto of een warmtepomp, van stroom voorzien. Een thuisbatterij op maat kan nu al een rendabele investering zijn. Onze experts helpen je vrijblijvend om dit voor jou uit te zoeken. 

Thuisbatterij prijs

De kosten van thuisbatterijen zijn de afgelopen jaren gedaald, terwijl de kwaliteit is verbeterd. Er zijn nu kwalitatieve batterijen beschikbaar in het prijsbereik van €4.500 tot €10.000, inclusief installatie. Naast de terugverdientijd zijn ook milieuvriendelijkheid en comfort belangrijke overwegingen bij de aanschaf van een thuisbatterij. 

Offerte voor Zonnepanelen en Thuisbatterij

Overweeg je om zonnepanelen te installeren? Bespaar op de plaatsingskosten en maximaliseer je voordeel door te combineren met een thuisbatterij. Met de recente wetgevingswijzigingen in Vlaanderen zijn zonnepanelen geïnstalleerd vanaf 2021 het meest voordelig wanneer je streeft naar zelfconsumptie, bijvoorbeeld met een thuisbatterij.

Voordelen van een Thuisbatterij kopen

  1. Je bespaart op je energierekening.
  2. Je benut je zonnepanelen optimaal.
  3. Je stuurt geen elektriciteit tegen een goedkoper injectietarief het net op, maar gebruikt je zelfopgewekte stroom wanneer jij dat wilt.
  4. Je kiest voor duurzame en groene energie.

Kortom, een thuisbatterij is een slimme investering voor huiseigenaren die willen besparen op hun energierekening en willen profiteren van de voordelen van zonne-energie. Door gebruik te maken van een thuisbatterij kun je de opgewekte energie opslaan en op een later moment gebruiken. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en kun je besparen op je energiekosten. Neem contact op met Energea Solutions voor meer informatie over het installeren van een thuisbatterij bij jou thuis.

Zonnepanelen Antwerpen

Nog vragen over thuisbatterijen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Jouw Energea specialist helpt je graag verder met bijkomende informatie en bekijkt samen met jou of een thuisbatterij voor jou een slimme zet is.